Ett smakfullt bröd med god havresmak, smak av surdeg och råg och med fin volym. Innehåller havregryn, havrekli, linfrö och veteflingor.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Havrebröd 1000 g
- Jäst 70 g
- Bagerivetemjöl 200 g
- Rågmjöl Stenmalet 500 g
- Rågsurdeg 60i flyt (Kåkå) 100 g
- Vatten 1000 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila i ca 15 min. Väg upp och forma bröd efter önskad storlek och placera i brödform. Jäs och baka av. Körtid i maskin: 10 min långsamt, 2 min snabbtDegtemperatur: 27°C
Liggtid ca: 15 min
Jästid ca: 40 min
Baktid ca: 27 min
Ingångstemperatur: 240°C
Färdigbakas i: 200°C