Smakfulla och aromatiska fullkornskakor med hög halt av fullkornsdinkelmjöl. Innehåller också rågsurdeg och vetekli.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Dinkelbas 500 g
- Jäst 70 g
- Bagerivetemjöl 700 g
- Dinkelmjöl Fullkorn 500 g
- Pano Lux PF 320 g
- Starbake mjuk CL 20 g
- Vatten 1000 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Väg upp 300 g bitar. Låt vila 15-20 min. Kavla ut till 5 mm tjocklek. Nagga och placera på plåt. Jäs och baka av. Dekorera gärna med någon av våra bröddekorer, t.ex. Ostedrys eller Fröblandning. Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt,Degtemperatur: 27°C,
Liggtid ca: 15 min,
Jästid ca: 30 min,
Baktid ca: 12 min,
Ingångstemperatur: 220°C,
Färdigbakas i: 200°C