Dinkel fullkornsbröd är ett smakfullt, aromatiskt bröd med hög halt av fullkornsdinkelmjöl. Innehåller också rågsurdeg och vetekli.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Dinkelbas 500 g
- Jäst 70 g
- Bagerivetemjöl 700 g
- Dinkelmjöl fullkorn 500 g
- Fröblandn./Ostedrys 150 g
- Vatten 1000 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila 15-20 min. Väg upp och forma bröd, efter eget tycke och smak. Jäs och baka av. Dekorera gärna med Fröblandning eller Ostedrys. Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt,Degtemperatur: 27°C,
Liggtid: ca 15 min,
Jästid: ca 40 min,
Baktid: ca 27 min,
Bakas med ånga.
Ingångstemperatur: 250°C,
Färdigbakas i: 200°C