Lussekatter

Lussekatter med Saffran Hagelberg´s Classic eller Saffran Hagelberg’s Premium. Råsaffran, Saffran coupé, finns också i vårt sortiment.  
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Vatten 1000 g
  • Jäst 150 g
  • Salt 10 g
  • Socker 400 g
  • Pano Lux PF 320 g
  • Mjölkpulver 50 g
  • Bagerivetemjöl 2300 g
  • Saffran Hagelberg's Classic/Premium 75 g

Extra

  • Russin

Arbetsbeskrivning

Väg av och blanda ingredienserna till en smidig deg. Dekorera ev. med russin.
Körtid i maskin: 2+4 min.
Liggtid: 30 min.
Degtemperatur: 27°C.
Jästid, ca: 45 min.
Baktid ca: 10 min. för bullar, 15-20 min. för kransar och längder.
Ingångstemperatur: 220°C.
Bakas utan ånga.
Färdigbakas i: 200°C.
TIPS: För smak av kardemumma, tillsätt 20 g.