Havrebröd är en bas med havregryn, havrekli och linfrö. Den ger ett bröd med god havresmak och fin volym. Äpplemix ger en fin äpplesmak, en sötma till brödet och fin färskhållning.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Bagerivetemjöl 1000 g
- Havrebröd 1000 g
- Jäst 100 g
- Pano Lux PF 80 g
- Äpplemix (färdigblandad) 900 g
- Vatten 600 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp ingredienserna och kör till en smidig deg. Väg upp degen till bitar på 400 g.Kavla ut degbitarna till 6 m.m. tjocklek.
Spraya med vatten och dekorera med lämplig bröddekor ur vårt sortiment. Markera ett kors med en kavlingspinne. Jäs och baka av. Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt,
Degtemperatur: 27°C,
Viltid: ca 30 min.
Baktid: ca 10 min.
Bakas med lite ånga.
Jästid: ca 40 min.
Ingångstemperatur: 240°C,
Färdigbakas: 220°C