En härlig julkaka bakad på Vörtbrödsbas.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Vörtbrödsbas 1000 g
- Bagerivetemjöl 500 g
- Bagerisikt 800 g
- Pano Lux PF 200 g
- Gul sirap 200 g
- Jäst 100 g
- Vatten 1000 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.Väg upp degen i 400 g bitar, rundriv. Låt vila i ca 15 min.
Kavla ut kakor på ca 3 m.m.
Lägg på plåt, jäs ¾ av tiden, nagga, jäs resten av tiden, baka av. Körtid i maskin: 5 min långsamt, 3 min snabbt,
Degtemperatur: 27°C,
Viltid: ca 15 min.
Baktid: ca 5 min (stickugn),
Bakas utan ånga.
Jästid: ca 40 min.
Ingångstemperatur: 250°C,
Färdigbakas: 250°C