Ett smakfullt julknäcke på Vörtbrödsbas. Innehåller stenmalen råg och fullkornsvetemjöl.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Vörtbrödsbas 1000 g
- Vatten 1000 g
- Jäst 80 g
- Bagerivetemjöl 500 g
- Mörkbrun sirap 200 g
- Rågmjöl stenmalet 250 g
- Fullkornsvetemjöl 250 g
- Pano Lux PF 50 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.Kavla ut degen så tunt det går, förslagsvis 1,5 m.m.
Sporra ut kvadrater eller rektanglar eller stansa ut rundlar i valfri storlek. Nagga väl och dekorera med valfri fröblandning och lägg knäckebrödet på plåt. Körtid i maskin: 5+ 3 min.
Degtemperatur: 27°C.
Jästid: ca 30 + 15 min. i rumstemp.
Baktid: ca 20 min.
Ingångstemperatur: 150°C.
Färdigbakas i: 150°C.