Chiabas ger ett ljust bröd med 5 % chiafrön. Chiafrön anses vara ett av världens nyttigaste livsmedel med högt innehåll av både omega-3, järn, kalcium, antioxidanter och kostfiber. Detta recept innehåller fullkornsvetemjöl vilket gör att du kan deklarera brödet som ett fullkornsbröd. Innehåller 25 % fullkorn
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Bagerivetemjöl 500 g
- Fullkornsvetemjöl 700 g
- Chiabas 500 g
- Jäst 60 g
- Vatten 1000 g
- Pano Lux PF 50 g
- Honung 50 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp ingredienserna och kör allt till en smidig deg. Låt vila. Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av. Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 6 min. snabbt,Degtemperatur: 27°C,
Viltid: ca 30 min.
Baktid: ca 25 min.
Bakas med ånga.
Jästid: ca 45 min.
Ingångstemperatur: 240°C,
Färdigbakas: 200°C