Hälsö Fullkorn

Brödbas Hälsö ger ett mörkt fiberrikt bröd med rustik karaktär och god maltsmak. Basen innehåller linfrö och solrosfrö och är lämpligt för bröd med rustikare karaktär. I detta recept har vi även fullkornsvetemjöl vilket gör att brödet blir ett fullkornsbröd, med 23 % fullkorn.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Hälsö 950 g
  • Jäst 50 g
  • Bagerivetemjöl 300 g
  • Fullkornsvetemjöl 600 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör till en smidig deg. Låt vila i ca 15 min. Väg upp och forma bröd efter önskad storlek och form. Jäs och baka av.
Körtid i maskin: 12 min långsamt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Liggtid ca 15 min. 
Jästid: ca 40 min. 
Baktid: ca 27 min. 
Ingångstemperatur: 240°C, 
Färdigbakas i: 200°C