Majsan Grundrecept

Basblandning för majsbröd. Innehåller både majsmjöl och bitar av
majs som ger en aptitligt gul färg. Dosering: 50 %.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Majsan 1000 g
  • Bagerivetemjöl 1000 g
  • Jäst 75 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg. 
Låt vila ca 15 min. Väg upp och forma till bröd efter önskad storlek och form. Jäs och baka av. Bakas med ånga.  
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Viltid: ca 15 min. 
Jästid: ca 35-40 min. 
Baktid: ca 25 min. 
Ingångstemperatur: 250°C, 
Färdigbakas: 180-200 ºC