Blodapelsintårta

En fantastisk moussetårta med en kokosbotten på CREDI®Cake Mormors Ljusa, Blodapelsingelé och Blodapelsinmousse. Innehåller också en kardemummamousse gjord på Kessko Neutral gräddmousse och kardemumma.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

Kokosbotten

  • CREDI®Cake Mormors Ljusa 1000 g
  • Kokos 200 g
  • Rapsolja 300 g
  • Vatten 500 g

Blodapelsingelé

  • Kessko Blodapelsinmousse 200 g
  • Vatten (varmt) 400 g

Blodapelsinmousse

  • Kessko Blodapelsinmousse 200 g
  • Vatten 250 g
  • Grädde 1000 g

Kardemummamousse

  • Kessko Neutral Gräddmousse 150 g
  • Vatten 200 g
  • Kardemumma 10 g
  • Grädde 1000 g

Arbetsbeskrivning

Kokosbotten
Blanda ingredienserna på låg hastighet i 4 min. Fördela smeten i 16 cm anslagsringar. 
Baka av i 180°C i ca 20 min.
Blodapelsingelé
Vispa ihop moussepulvret med vatten. Fördela i tre stycken 16 cm silikonformar. 
Fryses.
Kardemummamousse
Vispa grädden löst. Lös upp moussepulvret i vatten. Tillsätt kardemumma och blanda ner i grädden. 
Fördela moussen i tre stycken 16 cm silikonformar. Fryses.
Blodapelsinmousse
Vispa grädden löst. Lös upp moussepulvret i vatten och blanda ner i grädden.
Montering
Dela en kokosbotten i tre delar och placera i botten av tre st 18 cm silikonformar eller anslagsringar. 
Ta ut blodapelsingelén och kardemummamoussen från frysen och placera på botten.
Fyll upp tårtan med Blodapelsinmousse. 
Fryses.
Ta ut tårtan och spraya med röd och gul kakaospray. Dekorera efter eget tycke och smak.