Ett smakfullt fullkornsbröd med chiafrön och nötter. Innehåller 22 % fullkorn och 5 % chiafrön.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Chiabas 500 g
- Bagerivetemjöl 500 g
- Jäst 60 g
- Fullkornsdinkelmjöl 700 g
- Pano Lux PF 100 g
- Honung 100 g
- Valnötter 200 g
- Hasselnötter 200 g
- Vatten 1000 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg. Tillsätt nötterna sista minuterna av körtiden. Låt vila ca 15 min. Väg upp och forma bröd efter önskad storlek och form. Jäs och baka av Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 6 min. snabbt,Degtemperatur: 27°C,
Liggtid: ca 15 min, Jästid: ca 40 min.
Baktid: ca 27 min.
Ingångstemperatur: 240°C,
Färdigbakas: 200°C