Chiabas ger ett ljust bröd med 5 % chiafrön. Chiafrön anses vara ett av världens nyttigaste livsmedel med högt innehåll av både omega-3, järn, kalcium, antioxidanter och kostfiber. I detta bröd har vi tillsatt russin och även sötat med lite honung.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Bagerivetemjöl 700 g
- Oblandad Rågsikt 600 g
- Jäst 60 g
- Chiabas 500 g
- Vatten 1000 g
- Pano Lux PF 50 g
- Honung 50 g
- Russin 500 g
Arbetsbeskrivning
Lägg russinen i blöt.Väg upp ingredienserna och kör allt till en smidig deg. Tillsätt russinen i slutet av körtiden. Låt vila.
Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av. Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt,
Degtemperatur: 27°C,
Viltid: ca 30 min.
Baktid: ca 25 min.
Bakas med ånga.
Jästid: ca 45 min.
Ingångstemperatur: 240°C,
Färdigbakas: 200°C