Chiabröd med russin

Chiabas ger ett ljust bröd med 5 % chiafrön. Chiafrön anses vara ett av världens nyttigaste livsmedel med högt innehåll av både omega-3, järn, kalcium, antioxidanter och kostfiber. I detta bröd har vi tillsatt russin och även sötat med lite honung.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Bagerivetemjöl 700 g
  • Oblandad Rågsikt 600 g
  • Jäst 60 g
  • Chiabas 500 g
  • Vatten 1000 g
  • Pano Lux PF 50 g
  • Honung 50 g
  • Russin 500 g

Arbetsbeskrivning

Lägg russinen i blöt.
Väg upp ingredienserna och kör allt till en smidig deg. Tillsätt russinen i slutet av körtiden. Låt vila.
Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Viltid: ca 30 min. 
Baktid: ca 25 min. 
Bakas med ånga. 
Jästid: ca 45 min. 
Ingångstemperatur: 240°C, 
Färdigbakas: 200°C