Dinkel fullkornsbröd

Dinkel fullkornsbröd är ett smakfullt, aromatiskt bröd med hög halt av fullkornsdinkelmjöl. Innehåller också rågsurdeg och vetekli.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Dinkelbas 500 g
  • Jäst 70 g
  • Bagerivetemjöl 700 g
  • Dinkelmjöl fullkorn 500 g
  • Fröblandn./Ostedrys 150 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila 15-20 min. Väg upp och forma bröd, efter eget tycke och smak. Jäs och baka av. Dekorera gärna med Fröblandning eller Ostedrys.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Liggtid: ca 15 min, 
Jästid: ca 40 min, 
Baktid: ca 27 min, 
Bakas med ånga. 
Ingångstemperatur: 250°C, 
Färdigbakas i: 200°C