Fyrkornsbröd Fullkorn

Fyrkornsbas ger ett lite ljusare bröd med både korn, havre, vete och råg. Dosering: 30 %.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Fyrkornsbas 500 g
  • Bagerivetemjöl 700 g
  • Jäst 80 g
  • Fullkornsdinkelmjöl 600 g
  • Pano Lux PF 100 g
  • Mörkbrun sirap 100 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg. 
Låt vila ca 15 min. Väg upp och forma bröd efter önskad storlek och form. 
Jäs och baka av
Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 6 min. snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Liggtid: ca 15 min. 
Jästid: ca 40 min. 
Baktid: ca 27 min. för matbröd, ca 20 min. för baguetter, 
Ingångstemperatur: 240°C, 
Färdigbakas: 200°C