Fyrkornsbas ger ett lite ljusare bröd med både korn, havre, vete och råg. Dosering: 30 %.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Fyrkornsbas 500 g
- Bagerivetemjöl 700 g
- Jäst 80 g
- Fullkornsdinkelmjöl 600 g
- Pano Lux PF 100 g
- Mörkbrun sirap 100 g
- Vatten 1000 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.Låt vila ca 15 min. Väg upp och forma bröd efter önskad storlek och form.
Jäs och baka av Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 6 min. snabbt,
Degtemperatur: 27°C,
Liggtid: ca 15 min. Jästid: ca 40 min.
Baktid: ca 27 min. för matbröd, ca 20 min. för baguetter,
Ingångstemperatur: 240°C,
Färdigbakas: 200°C