En bas med havregryn, havrekli och linfrö. Ger ett bröd med godhavresmak och bra volym. Dosering: 50 %.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Bagerivetemjöl 800 g
- Havrebröd 1000 g
- Jäst 70 g
- Vatten 1000 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och kör till en smidig deg. Låt vila ca 15 min. Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av. Bakas med ånga. Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 6 min. snabbt,Degtemperatur: 27°C,
Viltid: ca 15 min. Jästid: ca 35-40 min.
Baktid: ca 25 min. för bröd/limpa,
Baktid: ca 15 min. för frukostbröd,
Ingångstemperatur: 250°C,
Färdigbakas: 180-200°C