Koncentrat utan salt för en lite mörkare ciabatta med maltkaraktär.Innehåller även linfrö och hirsfrö. Dosering: 10 %.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Lantciabatta SF WS 130 g
- Bagerivetemjöl 1300 g
- Jäst 40 g
- Vatten 1000 g
- Salt 25 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg. Placera degen i en plastback. Låt vila i minst 3 timmar eller över natten i kyl. Stjälp upp degen på ett bakbord och skär upp degbitar i valfri storlek. Sätt av på plåt och låt jäsa i rumstemperatur i ca 30 min. Bakas med ånga. Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 8 min. snabbt,Degtemperatur: 27°C,
Liggtid: ca 3 timmar, Jästid: ca 30 min.
Baktid: ca 20 min.
Ingångstemperatur: 250°C, Färdigbakas: 200-220°C