Lantciabatta SF WS

Koncentrat utan salt för en lite mörkare ciabatta med maltkaraktär.
Innehåller även linfrö och hirsfrö. Dosering: 10 %.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Lantciabatta SF WS 130 g
  • Bagerivetemjöl 1300 g
  • Jäst 40 g
  • Vatten 1000 g
  • Salt 25 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg. Placera degen i en plastback. Låt vila i minst 3 timmar eller över natten i kyl. Stjälp upp degen på ett bakbord och skär upp degbitar i valfri storlek. Sätt av på plåt och låt jäsa i rumstemperatur i ca 30 min. Bakas med ånga.
Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 8 min. snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Liggtid: ca 3 timmar, 
Jästid: ca 30 min. 
Baktid: ca 20 min. 
Ingångstemperatur: 250°C, 
Färdigbakas: 200-220°C