Lussekatter med Saffran Hagelberg´s Classic eller Saffran Hagelberg’s Premium. Råsaffran, Saffran coupé, finns också i vårt sortiment.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Vatten 1000 g
- Jäst 150 g
- Salt 10 g
- Socker 400 g
- Pano Lux PF 320 g
- Mjölkpulver 50 g
- Bagerivetemjöl 2300 g
- Saffran Hagelberg's Classic/Premium 75 g
Extra
- Russin
Arbetsbeskrivning
Väg av och blanda ingredienserna till en smidig deg. Dekorera ev. med russin. Körtid i maskin: 2+4 min.Liggtid: 30 min.
Degtemperatur: 27°C.
Jästid, ca: 45 min.
Baktid ca: 10 min. för bullar, 15-20 min. för kransar och längder.
Ingångstemperatur: 220°C.
Bakas utan ånga.
Färdigbakas i: 200°C. TIPS: För smak av kardemumma, tillsätt 20 g.