Rustibas ger ett mellangrovt, fiberrikt bröd och innehåller kruskakli. Rågsurdeg 60i (från Kåkå) och honung ger detta bröd ytterligare karaktär.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Rustibas 500 g
- Jäst 70 g
- Bagerivetemjöl 1250 g
- Honung 50 g
- Rågsurdeg 60i (från Kåkå) 140 g
- Vatten 1000 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och kör allt till en smidig deg. Låt vila i ca 15 min. Väg upp och forma bröd efter önskad storlek och form. Jäs och baka av. Körtid i maskin: 3 min långsamt, 6 min snabbt,Degtemperatur: 27°C,
Liggtid: ca 15 min.
Jästid: ca 40 min.
Baktid: ca 27 min.
Ingångstemperatur: 240°C,
Färdigbakas i: 200°C