Rustibas ger ett mellangrovt, fiberrikt bröd. Innehåller kruskakli.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Rustibas 500 g
- Jäst 70 g
- Bagerivetemjöl 1250 g
- Vatten 1000 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och kör till en smidig deg. Låt vila 15-20 min. Väg upp och forma frukostbröd, eller andra bröd, efter eget tycke och smak. Jäs och baka av. Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt,Degtemperatur: 27°C,
Liggtid: ca 20 min.
Jästid: ca 40 min.
Baktid: ca 15 min. för limpor, 25 min. för frukostbröd,
Bakas med ånga.
Ingångstemperatur: 250°C,
Färdigbakas i: 200 (limpor), 220°C (frukostbröd)