Rustibas Grundrecept

Rustibas ger ett mellangrovt, fiberrikt bröd. Innehåller kruskakli.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Rustibas 500 g
  • Jäst 70 g
  • Bagerivetemjöl 1250 g
  • Vatten 1000 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör till en smidig deg. Låt vila 15-20 min. Väg upp och forma frukostbröd, eller andra bröd, efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.
Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Liggtid: ca 20 min. 
Jästid: ca 40 min. 
Baktid: ca 15 min. för limpor, 25 min. för frukostbröd, 
Bakas med ånga. 
Ingångstemperatur: 250°C, 
Färdigbakas i: 200 (limpor),  220°C (frukostbröd)