
Majsan är en basblandning för majsbröd. Den innehåller både majsmjöl och bitar av majs som ger en aptitligt gul färg. Skärgårdskakan innehåller också gul sirap.
Ingredienser
- Majsan 1000 g
- Fullkornsvetemjöl 900 g
- Pano Lux PF 200 g
- Gul sirap 100 g
- Jäst 100 g
- Vatten 1000 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg.Väg upp degen i 250 g bitar och rundriv. Låt vila i ca 30 min.
Kavla ut kakor med ca 4 mm tjocklek. Lägg på plåt, jäs ¾ av tiden, nagga, jäs resten av tiden, baka av. Körtid i maskin: 3 min långsamt, 5 min snabbt, Degtemperatur: 27°C, Viltid: ca 30 min. Baktid: ca 5 min. (stickugn), Bakas utan ånga, Jästid: ca 40 min, Ingångstemperatur: 250°C, Färdigbakas: 250°C