Mustigt och mörkt bröd med tydlig maltdoft som innehåller klipptråg, skållning, surdeg och vetegroddar. Dosering: 45 %.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Värmlandsbas 800 g
- Bagerivetemjöl 800 g
- Jäst 80 g
- Vatten 1000 g
- Mörkbrun sirap 250 g
- Oblandad rågsikt 200 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp Värmlandsbas och blanda med vattnet. Låt blandningen svälla medan du väger upp resterande ingredienser och blanda allt till en smidig deg. Låt vila ca 15 min. Väg upp och forma till bröd efter önskad storlek och form. Jäs och baka av. Bakas med ånga. Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 6 min. snabbt,Degtemperatur: 27°C,
Liggtid: ca 15 min. Jästid: 35-40 min.
Baktid: ca 25 min.
Ingångstemperatur: 250°C, Färdigbakas: 180-200°C