Värmlandsbas

Mustigt och mörkt bröd med tydlig maltdoft som innehåller klippt
råg, skållning, surdeg och vetegroddar. Dosering: 45 %.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Värmlandsbas 800 g
  • Bagerivetemjöl 800 g
  • Jäst 80 g
  • Vatten 1000 g
  • Mörkbrun sirap 250 g
  • Oblandad rågsikt 200 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp Värmlandsbas och blanda med vattnet. Låt blandningen svälla medan du väger upp resterande ingredienser och blanda allt till en smidig deg.  Låt vila ca 15 min. Väg upp och forma till bröd efter önskad storlek och form. Jäs och baka av. Bakas med ånga.
Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 6 min. snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Liggtid: ca 15 min. 
Jästid: 35-40 min. 
Baktid: ca 25 min. 
Ingångstemperatur: 250°C,
Färdigbakas: 180-200°C