Ven

En bas för potatisbröd. Saftigt med mycket god färskhållning, härlig
arom och yta. Innehåller potatisflingor och vasslepulver. Dosering: 35 %.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Ven 460 g
  • Bagerivetemjöl 900 g
  • Jäst 40 g
  • Vatten 1000 g
  • Salt 20 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och blanda till en smidig deg. Låt vila ca 15 min. Väg upp och forma till bröd efter önskad storlek och form. Jäs och baka av. Bakas med ånga.
Körtid i maskin: 3 min. långsamt, 6 min. snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Liggtid: ca 15 min. 
Jästid: 35-40 min. 
Baktid: ca 25 min. 
Ingångstemperatur: 250°C, 
Färdigbakas: 180-200°C