Ven Potatis- och Rågkubb

Ven är en bas för potatisbröd. Den innehåller potatisflingor och vasslepulver som ger ett saftigt bröd med mycket god färskhållning, härlig arom och en fin yta. Ven Potatis- och Rågkubb innehåller också stenmalet rågmjöl.
LADDA NER PDF MED RECEPT

Ingredienser

  • Bagerivetemjöl 200 g
  • Ven brödbas 500 g
  • Rågmjöl Stenmalet 400 g
  • Oblandad rågsikt 400 g
  • Surdegspulver 50 g
  • Salt 30 g
  • Pano Lux PF 50 g
  • Mörk Sirap 200 g
  • Jäst 75 g
  • Vatten 1100 g

Arbetsbeskrivning

Väg upp alla ingredienser och kör till en smidig deg. Låt vila. Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av.
Körtid i maskin: 5 min långsamt, 2 min snabbt, 
Degtemperatur: 27°C, 
Vilotid: ca 30 min, 
Baktid: ca 30 min. 
Bakas med ånga. 
Jästid: ca 45 min. 
Ingångstemperatur: 240°C, 
Färdigbakas: 180°C