Ven är en bas för potatisbröd. Den innehåller potatisflingor och vasslepulver som ger ett saftigt bröd med mycket god färskhållning, härlig arom och en fin yta. Ven Potatis- och Rågkubb innehåller också stenmalet rågmjöl.
LADDA NER PDF MED RECEPT
Ingredienser
- Bagerivetemjöl 200 g
- Ven brödbas 500 g
- Rågmjöl Stenmalet 400 g
- Oblandad rågsikt 400 g
- Surdegspulver 50 g
- Salt 30 g
- Pano Lux PF 50 g
- Mörk Sirap 200 g
- Jäst 75 g
- Vatten 1100 g
Arbetsbeskrivning
Väg upp alla ingredienser och kör till en smidig deg. Låt vila. Väg upp och forma bröd efter eget tycke och smak. Jäs och baka av. Körtid i maskin: 5 min långsamt, 2 min snabbt,Degtemperatur: 27°C,
Vilotid: ca 30 min,
Baktid: ca 30 min.
Bakas med ånga.
Jästid: ca 45 min.
Ingångstemperatur: 240°C,
Färdigbakas: 180°C